Παπαγεωργίου για κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Πολλές περιοχές θα επιβαρυνθούν πολύ-Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάλλος» με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου να προειδοποιεί ότι «πολλές περιοχές θα επιβαρυνθούν πολύ και για πολλές ώρες».

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το  βράδυ της Τρίτης, υπάρχει φόβος από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης που μπαίνει η κακοκαιρία από τα δυτικά και επηρεάζει πρώτα τα νησιά του Ιουνίου, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, τα παράλια της Πελοποννήσου και ανεβαίνει σιγά σιγά προς τα πάνω δηλαδή προς Βόρεια και Αττική.

Η κακοκαιρία, όπως ανέφερε, θα επηρέασει είπε και περιοχές πιο Βόρεια από το Άγιο Όρος, Αμφίπολή μέχρι Θάσο και Καβάλα. «Κινείται αντίθετα με την φορά των δεικτών του ρολογιού» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι περιοχές που θα είναι πιο «κόκκινες» και στις οποίες οι πολίτες πρέπει να προσέξουν παραπάνω με βάση την επικαιροποίηση των μοντέλων που τρέχουν.

«Είμαστε έτοιμοι για όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ερωτηθείς αν θα δοθεί εντολή για διακοπή κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές, συμπληρώνοντας ότι η αστυνομία έχει εντολές να γίνει διακοπή της κυκλοφορίας, αμέσως, σε επικίνδυνα σημεία και πως τρέχουν τα μοντέλα με την διεύθυνση σχεδιασμού για το που θα επικεντρωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού.

Ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε και στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας που πραγματοποίησαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς και ο Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και του Γενικού Διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβου Θεοδώρου, ενόψει της σφοδρής κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και εγρήγορσης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.