Με επίδειξη και έλεγχο πιστοποιητικού εμβολιασμού, πραγματοποιείται η είσοδος σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, με τις ουρές των φοιτητών να είναι μεγάλες.
Επιστροφή στα αμφιθέατρα με μέτρα για τους φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα δια ζώσης, για πρώτη φορά μετά την πανδημία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.
«Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής, κάθε φοιτητής έχει πιστοποιητικό»
«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο», δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.
Παρόμοιο σκηνικό και στο ΠΑΜΑΚ
Έλεγχου διεξάγονται και στο ΠΑΜΑΚ, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιηκά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων, σύμφωνα με το thestival.
Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ουρά που σχηματίστηκε, γύρω στις εννιά το πρωί, στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές, φτάνοντας μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.
Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.
«Με τον σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από εκεί και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές», ανέφερε.