Κατολισθήσεις & πλημμύρες στα καμένα της Εύβοιας, από την επέλαση της «Αθηνάς» (Εικόνες)

Η κακοκαιρία «Αθηνά» χτύπησε και στην πολύπαθη  Εύβοια, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα στα βόρεια του νομού, που επλήγησαν βαριά  από τις πρόσφατες πυρκαγιές έχουν ξεκινήσει από χθες, προκαλώντας πλημμύρες και ξαφνικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες κατολισθήσεις.

Ειδικότερα, στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του evima.gr έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/evoia-kakokairia-athina8.jpeg?resize=341%2C643&ssl=1

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουμε και στην κοινότητα Στροφυλιάς, στα σημεία  όπου βρίσκονται μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήλωσε μάλιστα στο evima.gr, «Πλημμύρισαν καλλιέργειες από την καταρρακτώδη βροχή. Έχει κοπεί ο δρόμος από Κοτσικιά προς την παραλία ενώ φερτά υλικά έχουν γεμίσει όλες οι περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία. Διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας».

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-10/evoia-kakokairia-athina1.jpeg?resize=482%2C643&ssl=1

Σε δεύτερη δήλωσή του στο evima.gr, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Κατακλυσμό κάνει αυτή την ώρα στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου μας. Η βροχή είναι έντονη με αποτελέσματα να δημιουργήσει προβλήματα και να κόψει στα δύο την παραλία των Λουτρών. Ωστόσο έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.