Δακτύλιος ξανά στην Αθήνα από τις 25 Οκτωβρίου - Οι ανακοινώσεις Καραμανλή

Επιστρέφει από τις 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα, το μέτρο του δακτυλίου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, εξηγώντας ότι ο Δακτύλιος θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Οκτωβρίου.

«Είναι γεγονός ότι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας έχει επιβαρυνθεί. Όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας καθημερινά βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίζεται από ένα ή δυο υπουργεία, τον δήμο και την περιφέρεια. Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να κάνουμε έναν σοβαρό, ολοκληρωμένο σχεδιασμό» ανέφερε αρχικά ο υπουργός.

Καραμανλής: Ο «Καθαρός Δακτύλιος» δεν θα έχει εξαιρέσεις και «παράθυρα»

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «εδώ και καιρό μελετούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μέτρων, το οποίο έχουμε ονομάσει “Ανάσα για την Αθήνα”». Το πρώτο από τα μέτρα του σχεδίου, προσέθεσε, είναι αυτό του Δακτυλίου.

«Μπορεί να είναι ξεπερασμένο μέτρο, όμως εμείς θα το εφαρμόσουμε με διαφορετική λογική και θα το ονομάσουμε “Καθαρό Δακτύλιο”. Ξεκινά στις 25 Οκτωβρίου και βασίζεται σε πρώτη φάση σε διαχωρισμό μονών και ζυγών, αλλά με μια θεμελιώδη διαφορά. Μπαίνει τέλος στις χιλιάδες εξαιρέσεις και κομμένα τα παραθυράκια. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο» ανέφερε ακολούθως.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τα μόνα οχήματα που θα μπορούν να εξαιρεθούν θα είναι τα ηλεκτρικά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμανλής είπε ότι έχει ήδη γίνει μελέτη για τον επαναπροσδιορισμό των γεωγραφικών ορίων του Δακτυλίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να «ανοίξει» -δηλαδή να μεγαλώσει.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάγκη επαναφοράς του μέτρου του Δακτυλίου είχε αναφερθεί προ ημερών και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.