Ένταση στις συγκεντρώσεις ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στη Σταυρούπολη - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο (Video, Εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα δύο συγκεντρώσεις  στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε μικρή απόσταση η μία από την άλλη, στη σκιά των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή να είναι ισχυρή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες στις δύο κινητοποιήσεις.

Η εθνικιστική – ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος, κάλεσε τα μέλη της σε συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, στον χώρο που την περασμένη Τετάρτη διαδήλωσαν χιλιάδες αντιφασίστες.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, αντισυγκέντρωση μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, πραγματοποιούν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, στην αντισυγκέντρωση συμμετέχουν επίσης μέλη εξωκοινοβουλευτικών σχημάτων και αντιφασιστικών οργανώσεων.

 

Ένταση στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Ένταση σημειώθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, όταν τα συγκεντρωμένα άτομα βγήκαν στο οδόστρωμα της οδού Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και να αποκλειστεί η κυκλοφορία.

Σταυρούπολη: Ένταση προκλήθηκε στην Αντιφασιστική συγκέντρωση (VIDEO)

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr,, η μικρής έκτασης ένταση προκλήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι ανήκουν στον αναρχικό και εξωκοινοβουλευτικό χώρο, εντόπισαν άτομα πιθανότατα του εθνικιστικού χώρου, μέσα σε διερχόμενο λεωφορείο και έτσι κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Λαγκαδά, στο μέτωπο προς τα δυτικά.

Χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο τα άτομα παραμένουν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ρεύμα της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση δυτικά.