Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας - Πορεία κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών (Εικόνες)

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, δακρυγόνα και χημικά έπεσαν στη διαδήλωση που πραγματοποιείται από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και τα επεισόδια ξέσπασαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο να μετακινηθούν προς την οδό Αμαλίας και να κλείσουν την κυκλοφορία.

panekpaideutiko__1_

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας όμως η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών και δακρυγόνων, και χρησιμοποίησε επίσης αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει φραγμό στην Όθωνος και δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να περάσουν στην Αμαλίας.

panekpaideutiko__3_

Οι εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Όπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησής τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

panekpaideutiko__5_

Υπενθυμίζεται ότι παράνομη κρίθηκε η απεργία-αποχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) από κάθε αξιολόγηση.

20211001_183135

Την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης ανακοίνωσε στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, γράφοντας «προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».