Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες - H εισήγηση των ειδικών

Την είσοδο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή με αρνητικό rapid test, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, εισηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή σύσκεψη οι ειδικοί της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Σημειώνεται, ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου η υποχρέωση αυτή ισχύει για τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και για τους πολίτες που επισκέπτονται δικαστήρια, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και σχολεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους, με την προϋπόθεση να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) μπαίνουν μόνον εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας, ο εργοδότης, βάσει νόμου, έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζομένους του έχουν εμβολιαστεί.

Στους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους γηπέδων επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη νόσηση). Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων επιτρέπεται η είσοδος σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.

Στα κλειστά γυμναστήρια μπορούν να μπαίνουν εμβολιασμένοι, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστοι που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.