Στο «κόκκινο» και επισήμως Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα - Τι μέτρα θα ληφθούν

Στο επίπεδο 4, «κόκκινο» πρόκειται να ενταχθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Λάρισας, όπως αποτυπώνεται και στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας για τη νόσο Covid-19 (https://covid19.gov.gr/covid-map/), που επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού της κυβέρνησης, οι παραπάνω περιοχές χρωματίστηκαν «κόκκινες», έπειτα από εισήγηση της επιτροπής ειδικών που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα, κάτι που έχει ως συνέπεια την ανακοίνωση μέτρων για τον περιορισμό του ιού, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι ΠΕ Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» «πέφτει» η ΠΕ Αργολίδας.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 4 ισχύουν τα εξής ειδικά τοπικού χαρακτήρα μέτρα:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες μετά την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.

Μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή τεστ η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες

Παράλληλα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, οι ειδικοί έχουν ζητήσει η εισήγηση αυτή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.