Μωρό εντοπίστηκε να μπουσουλάει μόνο του σε δρόμο της Ελασσόνας τα μεσάνυχτα - Πώς σώθηκε

Ένα αναπάντεχο θέαμα αντίκρισε μια οδηγός στην Ελασσόνα της Λάρισας αργά το βράδυ της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου, όταν είδε  ένα βρέφος 10 μηνών να μπουσουλάει μόνο του στη μέση του δρόμου.

Άμεση και αποτελεσματική αποδείχθηκε η επέμβαση της οδηγού, εθελόντριας του Ε.Ε.Σ, Ελένης Γκανάτσιου, καθώς αντέδρασε με τρόπο ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας στις 12:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν είδε το 10 μηνών βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια προς τη γειτονιά πήγε κοντά του και το πήρε στην αγκαλιά της. Ύστερα κάλεσε την αστυνομία και λίγο αργότερα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο για να παραλάβουν το βρέφος.

Όπως μεταδίδει το elassona-city.gr, ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο της οδηγού, ακολουθούσε φορτηγό και με αστραπιαίες κινήσεις η νεαρή γυναίκα κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πήρε στην αγκαλιά της το μωρό, και το έσωσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, η μητέρα του μωρού αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και σημείωσε ότι θα επιληφθούν του θέματος οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.