Καρέ-καρέ η σύλληψη του δραπέτη που λήστεψε την τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως (Video)

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη της ληστείας της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, είδε το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες που λήστεψαν με καλάσνικοφ υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Μητροπόλεως 53, στις 14 Σεπτεμβρίου 2021,  ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που κατέβαινε από ταξί στη Λεωφόρο Κατεχάκη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τον δράστη της ληστείας πρόδωσε μεταξύ άλλων το τατουάζ που είχε στο αριστερό χέρι, όπως φαινόταν από το βίντεο από κάμερα ασφαλείας της τράπεζας την ώρα της ληστείας. Ο δράστης ήταν δραπέτης από τις φυλακές Λάρισας, ενώ η αντιτρομοκρατική τον παρακολουθούσε 15 μέρες πριν προχωρήσει στη σύλληψή του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega φαίνονται οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που επιβαίνουν σε μηχανές να τις εγκαταλείπουν για να κυνηγήσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 33χρονος έμενε σε φθηνά ξενοδοχεία, αλλάζοντας τόπο διαμονής, καθώς ήθελε να μην τον εντοπίσουν. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άτομο που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ κατά τη σύλληψή του βρέθηκε να έχει καλάσνικοφ και άλλο βαρύ οπλισμό.

Ο 33χρονος είναι ύποπτος και για άλλες ληστείες, ενώ η αστυνομία αναζητά τον συνεργό του στη ληστεία της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 33χρονος συλληφθείς αντιεξουσιαστής είναι δραπέτης και ειδικότερα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 33χρονος στις 2 Αυγούστου 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης και από τότε τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».