«Αν αγνοείτε ή δεν αποδέχεστε τη σημασία των εμβολίων, έχετε ήδη αποτύχει στο μάθημά μου» -Το μήνυμα καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας σε φοιτητές του ΕΚΠΑ

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια ανακοίνωση καθηγητή Μοριακής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ προς φοιτητές του πανεπιστημίου, η οποία σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής ενημερώνει τους φοιτητές του πως, εάν επιλέξουν να παρακολουθήσουν το μάθημά του, η παρουσία τους είναι υποχρεωτική και προσθέτει πως θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί.

Ο ίδιος, μάλιστα, αφού διευκρινίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του είναι απλά μία «προτροπή», παράλληλα στέλνει και ένα μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους φοιτητές.

Εάν ένας τριτοετής φοιτητής στη Βιολογία αγνοεί ή δεν αποδέχεται τη σημασία των εμβολίων, όπως επισημαίνει, τότε έχει ήδη αποτύχει στο μάθημά του και άρα δεν υπάρχει νόημα να το επιλέξει.

Η ανακοίνωση του καθηγητή:

diallinas

Σημειώνεται ότι πολλές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και ορισμένοι κύκλοι κάνουν λόγο για κάποιας μορφής «εκβιασμό» των φοιτητών του. Δύσκολα όμως θα μπορούσε κάποιος να κατηγορήσει έναν επιστήμονα και, μάλιστα, της Μοριακής Μικροβιολογίας, επειδή προτρέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους φοιτητές του, που σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο, να εμπιστευτούν την επιστήμη.

Ο καθηγητής Μοριακής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Διαλλινάς, έχει εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒΟ). Σπούδασε Μικροβιολογία στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Έσεξ (1984) και πήρε το διδακτορικό του στη Μοριακή Γενετική από το Πανεπιστήμιο Paris-Sud (XI) του Παρισιού το 1989.