Ψυχρό μέτωπο σηματοδοτεί την αρχή του Φθινοπώρου απόψε - Καταιγίδες σε 6 περιοχές (Χάρτες)

Φθινοπωρινή ισημερία το βράδυ με τον καιρό να δείχνει το βαρύ, φθινοπωρινό του πρόσωπο, ήδη από τις προσεχείς ώρες και εντονότερα αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/09, ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα μας από βορρά προς νότο, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/09 (Χάρτης 1) και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/09 (Χάρτης 2), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο χάρτης για τον καιρό το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου 2021:

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/kairos-meteo-xartis-1%20%28Custom%29.jpg.webp?itok=FEyKHy2E

Ο χάρτης για τον καιρό το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021:

 

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/kairos-meteo-xartis-2%20%28Custom%29.jpg.webp?itok=jr20LiRU

Οι έξι περιοχές στη χώρα, όπου αναμένονται εντονότερα τα  φαινόμενα

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε: Ανατολική Θεσσαλία, Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης 23/09, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο μετατρεπόμενη σε ισχυρούς έως και σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά, όπως έχει επισημανθεί σε πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.