Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κoντά σε σπίτια οι φλόγες - Εκκένωση οικισμών και διακοπή κυκλοφορίας (Εικόνες, Video)

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 20/9 σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη Αττικής, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη τόσο με τις φλόγες όσο και με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αρχικά οι πύρινες εστίες ήταν δύο, η μία κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και η άλλη στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι καίει κοντά σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης, ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ ήδη έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αρκετοί κάτοικοι.

Οι αρχές έχουν ζητήσει την απομάκρυνση κατοίκων από τις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Ανατολής και Ονείρων, με τη φωτιά να καίει μεγάλους οικοπεδικούς χώρους.

 

 

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Μαραθώνα ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ. «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους» αναφέρει.

 

242322211_3456942137865767_2072921140456672212_n

Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια.

nm3

Μάλιστα, σε επιφυλακή έχει τεθεί όλη η πυροσβεστική δύναμη της Αττικής, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ανησυχία προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Αυτή την ώρα, εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώνεται στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος,
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ
  • Διονύσου στον Άγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος