Έκκληση Κεραμέως στους γονείς να πείσουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν

Έκκληση στους γονείς να πείσουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν απηύθυνε η Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την παιδεία.

Όπως είπε η κ Κεραμέως, αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνά το 82 τοις εκατό, ενώ το ποσοστό στους μαθητές λυκείου που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση ανέρχεται στο 35% και στους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου στο 17%. Στα πανεπιστήμια τα ποσοστά είναι πιο υψηλά με το ποσοστό εμβολιασμού στους φοιτητές να αγγίζει το 75,5%, , 87 τοις εκατό στο διοικητικό προσωπικό και στα μελη ΔΕΠ πάνω από 91 τοις εκατό.

Σε ερώτηση γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν όπως πέρσι δηλαδή να σταματήσει η λειτουργία της τάξης, μετά την εμφάνιση ενός και μόνο κρούσματος, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η ειδοποιός διαφορά είναι ότι φέτος υπάρχει το εμβόλιο και πως εφόσον έχει εμβολιστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού η εκπαίδευση θα πρέπει να συνεχίσει.

Τέλος, επανέλαβε ότι φέτος το σχολείο θα λειτουργήσει με αυξημένους εντατικούς και αυτοδιαγνωστικους ελέγχους, καθώς ο μαθητής που θα κάθεται κοντά στο κρούσμα θα κάνει 7 τέστ την εβδομάδα, δωρεάν από το κράτος.