Καιρός: Από τον καύσωνα στις καταιγίδες - Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Επιμένουν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σήμερα, ενώ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σταδιακή υποχώρησή τους αναμένεται από αύριο Τρίτη.

Ωστόσο, την ίδια ώρα προβλέπονται για σήμερα καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πού θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος, αλλά και πού θα έχουμε βροχές

Για σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 36-38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αθήνα αναμένονται θερμοκρασίες έως 34-35 βαθμούς, στα Χανιά 35-36, στη Λάρισα 36-37, ενώ στο Άργος και τη Σπάρτη 38-39 βαθμούς.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο, Τρίτη, η οποία την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας, με σταδιακή άνοδο ξανά από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα αναμένονται καταιγίδες σε διάφορες περιοχές με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ακόμη και για επικίνδυνα φαινόμενα από σήμερα το βράδυ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Αρχικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου  και Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελόριζου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.