Αυτό το sms θα σταλεί σε όσους θα πρέπει να λάβουν και τρίτη δόση εμβολίου (Εικόνα)

Την Τρίτη 14/9 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για 285.000 συμπολίτες μας που ανήκουν στις ομάδες που θα πρέπει να λάβουν και αναμνηστική δόση.

Ήδη στα κινητά τηλέφωνα όσων καλούνται να λάβουν και την τρίτη δόση έχει αρχίσει να φτάνει το sms από το emvolio.gov.gr.

«Σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού, έχετε προτεραιοποιηθεί για αναμνηστική δόση. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για να κλείσετε ραντεβού την 14/9» αναφέρει το μήνυμα.

Από την  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δoθεί το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία.

Ειδικότερα, πρόκειται για 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες, και πιο συγκεκριμένα για ασθενείς των παρακάτω κατηγοριών:

  • μεταμοσχευμένοι είτε συμπαγών οργάνων είτε αιμοποιητικών κυττάρων
  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας, η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε ότι υπάρχει θετική γνωμοδότηση για τρίτη δόση εμβολίου για ανοσοκατασταλμένους, διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών σε διάστημα έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Όπως είπε, κι άλλες ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την τρίτη δόση, όπως είναι οι υγειονομικοί.

«Για την τρίτη δόση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση σε ανοσοκατεσταλμένους, σε διαμένοντες σε μονάδες ηλικιωμένων και σε άτομα άνω των 60 ετών. Μπορεί να χορηγηθεί 6-8 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Σχετικά με την ανοσοαπόκριση, τα δεδομένα δείχνουν πως κι άλλες ηλικιακές ομάδες μπορούν να προτεραιοποιηθούν, όπως οι υγειονομικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.