Τι θα ισχύσει για την είσοδο των ανηλίκων 12-17 ετών σε εσωτερικούς χώρους εστίασης

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους εστίασης σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες και catering, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον κλειστό χώρο της επιχείρησης σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Σύγχυση ωστόσο προκλήθηκε μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ με τα νέα μέτρα για την είσοδο των πολιτών στους χώρους εστίασης όπου προέκυψε μπέρδεμα αναφορικά με το αν τελικά επιτρέπεται ή όχι τα ανεμβολίαστα παιδιά να εισέρχονται σε αυτούς.

Με τροποποίηση που αποσαφηνίζει την κατάσταση για τους ανεμβολίαστους ανήλικους 12-17 ετών και τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, γίνεται γνωστό ότι τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών.

 

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από αύριο για τους ενήλικους.

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ενήλικοι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Για τις μικρότερες ηλικίες 5-11 ετών, αρκεί η δήλωση ενός self test για είσοδο στους κλειστούς χώρους της εστίασης.