Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο κοιμητήριο του Γαλατά για να αφήσει λουλούδια

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και σήμερα Παρασκευή στο κοιμητήριο του χωριού Γαλατάς Χανίων, όπου από χθες «αναπαύεται» ο Μίκης Θεοδωράκης.

Από το πρωί πολλοί πολίτες που δεν είχαν την δυνατότητα να τον αποχαιρετήσουν την Πέμπτη, βρέθηκαν στο κοιμητήριο αφήνοντας λουλούδια στον τάφο του Μίκη Θεοδωράκη, όπου και τοποθετήθηκε σήμερα η μαρμάρινη πλάκα με το όνομά του.

Μεταξύ αυτών που επισκέφθηκαν το κοιμητήριο ήταν και ξένοι τουρίστες που βρίσκονται στα Χανιά, ενώ ιδιαίτερη, ήταν η στιγμή όταν πολίτης που βρέθηκε από το Ηράκλειο στα Χανιά τραγούδησε με την κιθάρα του συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειας του τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του Μίκη Θεοδωράκη

Με ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, την Άρνηση και τη μελωδία του Ζορμπά αποχαιρέτησαν χτες τραγουδώντας συγγενείς και φίλοι τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μέλη της οικογένειας του αποχαιρέτησαν το δικό τους άνθρωπο.

Πλήθος κόσμου, συγχωριανοί αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν στο Γαλατά από όλη την Κρήτη, είχαν παραταχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής που διένυσε η πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, έως το κοιμητήριο.


Με βουρκωμένα μάτια, ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας «αθάνατος» άνθρωποι που τον γνώρισαν ή τον αγάπησαν μέσα από το έργο του, ήταν εκεί για να αποδώσουν τιμή σε εκείνον που όπως τόνισαν «ανέβασε την Ελλάδα λίγο ψηλότερα».