Απόλυτη κυριαρχία της Δέλτα - Ελάχιστα κρούσματα με τη μετάλλαξη M

Άλλα 874 κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα, εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στους δειγματοληπτικούς ελέγχους με την ιδνική παραλλαγή να καλύπτει το 98,6% των στελεχών ειδικού ενδιαφέροντος του κορονοϊού που ελέγχθηκαν από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2.

Η γονιδιωματική ανάλυση έγινε την περίοδο 28 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου σε 906 δείγματα που έχουν επιλέχτηκαν τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα, προκειμένου να διερευνηθεί η παρουσία στελεχών ειδικού ενδιαφέροντος του ιού ή στελέχη υπό παρακολούθηση.

Μεγάλος αριθμός δειγμάτων μεταλλάξεων Δέλτα και “MU” έχουν καταγραφεί στις εξής περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, Αχαΐα, Ηράκλειο, Αργολίδα, αλλά και στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Από τη δειγματοληπτική εξέταση έχουν εντοπιστεί 6 κρούσματα με την παραλλαγή “Mu” (Αττική, Αχαΐα, Αργολίδα και στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος)

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην Επικράτεια συνολικά 31.260 δείγματα από εγχώρια κρούσματα, εκ των οποίων τα 8.085 είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα.