Στα Χανιά για την κηδεία η Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Τι είπε για την απουσία της από τη Μητρόπολη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, παρέστη στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων.

Αισθητή ήταν η απουσία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του Μίκη Θεοδωράκη από την μεγαλειώδη τελετή αποχαιρετισμού του πατέρα της,  που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την Τετάρτη πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στην Αθήνα για να ξεκινήσει το ταξίδι του για την τελευταία κατοικία του, τα Χανιά, με την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να λείπει από την τελετή. Ίσως πείσμα, σίγουρα πόνος. Ο θυμός άλλωστε είναι κι αυτός στάδιο του πένθους και καμιά φορά, έρχεται πολύ βιαστικά σε όσους θρηνούν.

Απούσα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη από την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη- Δεν... | Ελλάδα Ειδήσεις

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη όμως, ήδη από την Τετάρτη, ταξίδεψε στα Χανιά για τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας και θα είναι εκεί να αποχαιρετίσει τον πατέρα της.

Σε σύντομες δηλώσεις της κατά την άφιξή της στον αερολιμένα Χανίων στο Star, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ευχαρίστησε όλους για τα συλλυπητήρια και δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα, ενώ επισήμανε, ότι ο πόνος της είναι μεγάλος και  πως το μόνο που τη νοιάζει είναι η ταφή του πατέρα της, η οποία και θέλει να είναι αντάξιά του.

Μίκης Θεοδωράκης: Στο Γαλατά Χανίων η ταφή του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη - 05.09.2021, Sputnik Ελλάδα

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη το πρωί της Πέμπτης, περίμενε τον πατέρα της στη Μητρόπολη Χανίων, όπου παρέστη στο λαϊκό προσκύνημα, που έλαβε χώρα εκεί με παράταση μισής ώρας, καθώς το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στα Χανιά, για το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος ανθρώπων κάθε ηλικίας, είναι πραγματικά τεράστιο.

Όπως αναφέρει το cretapost στις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη Μαργαρίτα με τα παιδιά της και τα εγγόνια της, συνοδευόμενη και από τη Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και υπεύθυνη συνοδό της οικογένειας, Λούλα Καρατζά.

Με την ίδια πτήση, έφτασαν στα Χανιά και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.