Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ-Αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Δεκτή έγινε η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ, υποστράτηγου στο βαθμό, o οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, με συνέπεια το νοσηλευτικό ίδρυμα να τελεί υπό προσωρινή διοίκηση.

Το θέμα είχε καταγγελθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και είχε προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο υπουργείο Άμυνας Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο διοικητής είχε ενημερώσει την ηγεσία  πριν από δέκα ημέρες πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση του. Την υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από την θέση του.

Την παραίτησή του διοικητή επιβεβαίωσε και πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας σήμερα στο Mega. «Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος» ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Σύμφωνα με το OPEN, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν συνολικά περίπου 350 υγειονομικοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά έγγραφα με τα οποία θα τίθενται σε αναστολή εργασίας.