H τελευταία υπόκλιση στον Μίκη Θεοδωράκη - Με βροχή αποχαιρέτησε η Αθήνα τον μεγάλο συνθέτη

Μίκης Θεοδωράκης 29/07/1925 - 02/09/2021

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν, παρά την βροχή, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών για να πει το «τελευταίο αντίο» στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη της Ρωμιοσύνης, Μίκη Θεοδωράκη.

Φανερά συγκινημένη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξήρε την προσωπικότητα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, κάνοντας λόγο, για έναν «άνθρωπο – σύμβολο για τον Ελληνισμό».

Στις δύο το μεσημέρι όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο έληξε το λαϊκό προσκύνημα για να ξεκινήσει η τελετή για το τελευταίο «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη. Κανείς από το πλήθος που περίμενε δεν έχει φύγει. Κατάμεστη η πλατεία Μητροπόλεως, παρακολουθεί με συγκίνηση και δέος τις στιγμές.

Μίκης Θεοδωράκης: Βαθιά υπόκλιση σε έναν σπουδαίο Έλληνα. Τελετή αποχαιρετισμού live | Madata.GR

Πριν από λίγη ώρα το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών μέσα σε χειροκροτήματα από όλους εκείνους που έσπευσαν από νωρίς να βρεθούν στη Μητρόπολη.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-09/feretro-sti-mitropoli.jpg.webp?itok=r8CBFsfC

Λίγο μετά τις 15:00, θα ξεκινήσει η τελετή αποχαιρετισμού, με δέηση που θα ψάλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη - Live από τη Μητρόπολη Αθηνών - to10.gr

Μίκης Θεοδωράκης: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του - Σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες - Ελλάδα - Athens magazine

Μίκης Θεοδωράκης – Βαθιά υπόκλιση σε έναν σπουδαίο Έλληνα – Τελετή αποχαιρετισμού με ομιλίες από Σακελλαροπούλου & Κουτσούμπα | MEGA TV

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης ο κόσμος αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος».

 

Επικήδειους σήμερα θα εκφωνήσουν ο Γενικός Γραμματέας, του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Διαβάστε ακόμα: Ρίγη συγκίνησης: Οι καλλιτέχνες τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη μετά το συλλαλητήριο (Video)