Προς mini lockdown Ευρυτανία & Αργολίδα

Ευρυτανία και Αργολίδα οδεύουν προς το να τεθούν σε καθεστώς mini lockdown, καθώς οι συγκεκριμένες δύο Περιφερειακές Ενότητες της χώρας έχουν ανέβει στο «κόκκινο» επιδημιολογικά, βάσει των τελευταίων στοιχείων.

Σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη covid19.gov.gr, στην Ευρυτανία, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 25,6 ανά 100.000 κατοίκους.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/hartis-euritania-lockdown.JPG.webp?itok=KmWCEsXo

Επίσης, στην Αργολίδα, ο δείκτης θετικότητας είναι στο 2,67%, με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να είναι στο 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-09/hartis-argolida-lockdown.JPG.webp?itok=To1bMWRt

Υπενθυμίζεται πως στα δύο υψηλότερα επίπεδα (πορτοκαλί και κόκκινο) προβλέπονται μέτρα Δημόσιας Υγείας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμου.

Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα ακόλουθα μέτρα:

  • Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.
  • Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2, να πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση και να πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Επίπεδο 4 – Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 06:00 τα ξημερώματα, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.