Συναγερμός για τους πλαστούς εμβολιασμούς - Έλεγχοι της ΕΑΔ σε 10 εμβολιαστικά κέντρα

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης».

Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.

Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

Καταγγελίες για ανεμβολίαστους υγειονομικούς που εργάζονται κανονικά

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο MEGA, κατήγγειλε περιπτώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών που -παρά την αναστολή- εργάζονται κανονικά.

«Άλλα νοσοκομεία τους ανεμβολίαστους δεν τους επιτρέπουν να περάσουν την είσοδο και σε άλλα εργάζονται κανονικά. Έχουν εκδοθεί τα φύλλα αναστολής εργασίας, αλλά δεν τους έχουν επιδοθεί. Οι διοικητές κάνουν τα στραβά ματιά για να καλύπτουν κενά», σημειώνει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιαννάκος, οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί που δουλεύουν, παρά το γεγονός ότι είναι σε αναστολή, δεν θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Κατονόμασε μάλιστα τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο «Άγιος Ανδρέας» και το «Ρίο», το «Δαφνί» και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Ο κ. Γιαννάκος δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του ΝΙΜΤΣ, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος. «Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο».

Πλεύρης: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Τwitter ανέφερε: «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία» και πρόσθεσε πως έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ «για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, τονίζοντας πως αυστηρές θα είναι οι ποινές για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού από υγειονομικούς.

Η κυρία Γκάγκα εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, ενώ είπε ότι οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους αν όντως έχει γίνει».

Πάτρα: Ο Ιατρικός Σύλλογος πάει στον εισαγγελέα για τις πρακτικές των αντιεμβολιαστών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας αποφάσισε να προσφύγει στον εισαγγελέα ζητώντας να παρέμβει για τις ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις.

Τα τελευταία 24ωρα η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έχει προχωρήσει σε αρκετές καταγγελίες. Η Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρνητές του εμβολίου που δεν θέλουν να τους γίνει μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους.

Παράλληλα η κυρία Μαστοράκου έχει μιλήσει και για γιατρούς που ζητούν τα θετικά δείγματα από ασθενείς, για να τα παρουσιάσουν ως δικά τους και να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Όλα τα παραπάνω ανάγκασαν τον Ιατρικό Σύλλογο της Πάτρας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα πάει στον εισαγγελέα και θα ζητήσει να παρέμβει για τις πρακτικές και τις αντιεπιστημονικές ειδήσεις που αναπαράγουν οι αρνητές.