Από το κράτος οι αμοιβές παιδιάτρων για τους εμβολιασμούς παιδιών & εφήβων

«Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή απόφαση, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών από τους παιδιάτρους, οι οποίοι έχουν ρόλο και χαίρουν εμπιστοσύνης, οικογενειακού γιατρού στις παιδικές και εφηβικές ηλικίες, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται.

Εμβολιασμός από τους παιδιάτρους - Εξαδάκτυλος: Πώς θα αμείβονται όταν... |  Ελλάδα Ειδήσεις

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, είπε ότι, οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.