Ειδικό νόμο για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς προανήγγειλε ο Πλεύρης-Εξελίξεις μετά το σκάνδαλο με τις δεκάδες ψευδείς βεβαιώσεις

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τη δημοσιοποίηση περιστατικού στην Καρδίτσα όπου υπάλληλος κέντρου υγείας φέρεται να εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ανθρώπους που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

Μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος, την παρέμβαση εισαγγελέα και τη διενέργεια ΕΔΕ για τις καταγγελίες που αφορούν σε εικονικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε τα εξής αναφορικά με το περιστατικό: «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η υπάλληλος βεβαίωνε στο σύστημα εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Τον τελευταίο μήνα μόνο, γίνεται λόγος για πάνω από 40 εικονικούς εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα «Αλήθεια» της Καρδίτσας, όταν από τα στοιχεία της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται ότι υπάλληλος βεβαίωνε στο σύστημα εικονικούς εμβολιασμούς κατά της Covid19. Oι ίδιες πήγες κάνουν λόγο για πάνω από 40 εικονικούς εμβολιασμούς τον τελευταίο μήνα.

Ειδικότερα, η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αφορμή για να αρχίσουν οι αποκαλύψεις αποτέλεσε μια τυχαία παρατήρηση ότι έλειπε η σφραγίδα γιατρού από ορισμένα έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα, η οποία έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 47 εικονικούς εμβολιασμούς πολιτών, μόνο για τον Αύγουστο.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Με ποιο τρόπο έστησε την «κομπίνα» η υπάλληλος

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδια της έμπαινε παράνομα στο εξειδικευμένο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της. Οι υποψίες ξεκίνησαν να κινούνται γύρω της από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα στην υπηρεσία της.

Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε αφήσει κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που ελάχιστοι πίστευαν. Στη συνέχεια, άρχισαν να εμφανίζονται τα έγγραφα δίχως τις απαραίτητες σφραγίδες.