Επιδόθηκαν τα πρώτα φύλλα αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Νέες κινητοποιήσεις από την ΠΟΕΔΗΝ

Ξεκίνησε η επίδοση των Φύλλων Αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς καταγγέλλει η ΠΟEΔΗΝ και σημειώνει ότι σε κάποια νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι βγήκαν από το πρόγραμμα υπηρεσίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί για αύριο (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου), τους υγειονομικούς σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας για την Αττική, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τη Θεσσαλονίκη και στις κατά τόπους ΥΠΕ και τις πύλες των Νοσοκομείων.

Παράλληλα, καλεί τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1η Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.