Κοντοζαμάνης: Επιστροφή μισθού για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιαστούν

Ανοίγει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για προσλήψεις επικουρικών λόγω αναστολών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους για την πρόσληψή τους στο ΕΣΥ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας. Η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί. Θα θέλαμε η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας. Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Προβλέπει αναστολή των καθηκόντων.

Παράλληλα δήλωσε ότι όσοι τεθούν σε αναστολή, όταν -εφόσον εμβολιαστούν- επιστρέψουν στη θέση τους, είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Κάνουμε ύστατη έκκληση να εμβολιαστούν. Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες»

Για όσους υγειονομικούς δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό έως την 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Κοντοζαμάνης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει επιστροφή μισθού, ο οποίος θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείς ενώ για την επαγγελματική εξέλιξη όσων υγειονομικών τεθούν σε αναστολή τόνισε ότι με την επιστροφή τους στην εργασία ίσως δεν τεθούν στις ίδιες υπηρεσίες καθώς οι ανάγκες στο υγειονομικό σύστημα ίσως θα έχουν αλλάξει.