Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κ. Σκρέκα - Τι αναφέρει για τις πυρκαγιές

Επίθεση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα στο Κρυονέρι, για το οποίο είχε ξεσπάσει σάλος, ότι διασώθηκε επιλεκτικά από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

https://i0.wp.com/www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-08/bogies-apo-Rouvikona-sto-spiti-tou-Kosta-Skreka.jpg.webp?resize=1170%2C585&ssl=1

Με ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα και σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έκαναν γνωστή την επίθεσή τους και αναφέρουν τους λόγους που προέβησαν σε αυτήν την κίνηση.

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Κώστα Σκρέκα [εικόνα] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Τα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας», το βράδυ της Πέμπτης 26 Αυγούστου 2021, έγραφαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Τι ακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

“Παρέμβαση στην οικία του υπουργού περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα στο Κρυονέρι
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στέλνει παντού εκατοντάδες ατσαλάκωτους μπάτσους να επιβλέπουν αν τα δάση καίγονται με τάξη και ασφάλεια, και μερικές μόνο δεκάδες πυροσβέστες με ελάχιστες δυνάμεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία;
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που το επάγγελμα του δασοπυροσβέστη το θεωρεί εποχιακό;
Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα κράτος που νομοθετεί το χειμώνα, για ό,τι θα καεί το καλοκαίρι;
Η απάντηση για εμάς είναι μία και σαφής: Κράτος – Εμπρηστής”.