Πανελλαδικές 2021: Την Παρασκευή 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις

Τέλος μπαίνει στην αγωνία μαθητών και γονέων, καθώς οι Βάσεις 2021 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινωθούν -εκτός σοβαρού απροόπτου φυσικά- αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

Η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας για το πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2021 θα γίνει αυθημερόν, δηλαδή, όπως όλα δείχνουν, πιθανότατα αύριο το πρωί.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι Βάσεις 2021 να ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε ότι, όπως και να ‘χει, οι Βάσεις θα ανακοινωθούν «μέχρι τη Δευτέρα».

Βάσεις 2021 - Εκτιμήσεις: Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν, πού πέφτουν | Athens  Voice

 

 

Και με SMS τα αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται ότι φέτος ισχύει μια μεγάλη αλλαγή στην ανακοίνωση των Βάσεων, καθώς οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με SMS στο κινητό τους ή να δουν το αποτέλεσμα διαδικτυακά.

Μέσω της εφαρμογής results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν όχι μόνο για τη βαθμολογία τους, αλλά και για την ανακοίνωση των Βάσεων.

Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα στο οποίο πέρασαν.