Σε ΜΕΘ-Covid, 13 νέοι & 1 παιδί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για μία ακόμα φορά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποκαλύπτοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, νοσηλεύονται 13 νέοι και ένα παιδί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι επειδή είναι νέοι σε ηλικία δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στον Real Fm, αποκάλυψε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν φύγει από τη ζωή έξι νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-39.

Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα μικρό παιδί. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κάλεσε τους ανεμβολίαστους να ακούσουν τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης.

Μονοψήφιος ο αριθμός εμβλιασμένων στις ΜΕΘ

Ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύεται σε εντατική είναι μονοψήφιος και μερικές δεκάδες σε απλές κλίνες με κορωνοϊό.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», ήταν τα λόγια του μέλους της επιτροπής.