Νέα μέτρα: Εμβολιασμός το «πάσο» για την εκπαίδευση - Ποιοι θα πληρώνουν τα test

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου 2021, τίθενται σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, που ανοίγουν και τα σχολεία και είναι επιτακτική ανάγκη, να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς θα ισχύει με τους ανεμβολίαστους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και φοιτητές καθώς ανοίγουν άμεσα και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, με την ευχή να λειτουργήσουν κανονικά φέτος. Τα νέα μέτρα ουσιαστικά θέτουν σε άτυπο lockdown, όλους όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και οι νεότεροι δεν εξαιρούνται.

Αυτά λοιπόν, είναι τα μέτρα για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, όπως τα ανάπτυξε στις ανακοινώσεις του, σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πανεπιστήμια: Μόνο για εμβολιασμένους ή με αρνητικό τεστ, η πρόσβαση στο... | Ελλάδα Ειδήσεις

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον καίριο κλάδο της Παιδείας

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, θα πρέπει να κάνουν 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα.

Αυτά θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου, 10 ευρώ το τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές.https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-08/anemvoliasti-ekpedeutiki.JPG.webp?itok=ZdtGBbb0

Όσον αφορά στους μαθητές, υποχρεωτικά είναι τα 2 self test την εβδομάδα, τα οποία διατίθενται δωρεάν από το κράτος και δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-08/anemvoliasti-mathites-fitites.JPG.webp?itok=W6Iuoex4

Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές, υπάρχει υποχρέωση για 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου ή pcr την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10 ευρώ και αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται με την εφαρμογή covid free app από τις αρχές όλων των πανεπιστημίων.