Βασιλακόπουλος: «Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι. Χάσαμε 6 σε μια εβδομάδα από κορωνοϊό. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα»

Την σημασία, αλλά και την απόλυτη ανάγκη, να εμβολιαστούν και οι νέοι άνθρωποι επισήμανε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι μέσα στην εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή 6 συμπολίτες μικρής ηλικίας.

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν κάλεσε τους νέους ανθρώπους ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή έξι νέα παιδιά από κορωνοϊό.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος έθεσε θέμα για εμβολιασμό παιδιών 5 με 12 ετών παραπέμποντας στην επίσημη αίτηση που έκανε η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία στον FDA για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

«Ζήτησε να μην περιμένουμε να περάσουν έξι μήνες τη μελέτη, αλλά μόνο δύο, γιατί απ’ όλα τα άλλα παιδάκια τις άλλες ηλικίες φάνηκε ότι μετά το δίμηνο δεν υπάρχει η παραμικρή παρενέργεια, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν παρενέργειες, όποτε δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το εξάμηνο παρατήρησης, και για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το τονίζω, όχι τους παππούδες, αυτό είναι δευτερογενές όφελος. Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να ζήσουμε όπως πριν»

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά. Όμως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά.

«Και φέτος το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να ζήσουμε μια ψευδαίσθηση στην Ελλάδα, ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά, πριν τον κορωνοϊό να γλεντήσουμε με τον ίδιο τρόπο να ξεφαντώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη νύχτα μαζί αγκαλιά, κάνοντας πάρτι φλερτάροντας αγκαλιάζοντας, πράγματα που όμως αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν θα μπορέσουμε να τα ξανακάνουμε εκτός αν περάσει πολύς καιρός και φύγει ο κορωνοϊός», ήταν τα λόγια του.

«Άργησε να ανοίξει η εμβολιαστική δυνατότητα για τους νέους, γιατί πρώτα έπρεπε να καλυφθούν οι ηλικιωμένοι και γιατί έχουν ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτοι, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ότι είναι πιο ισχυροί από μεγαλύτερους, αλλά δεν είναι άτρωτοι, δυστυχώς χάσαμε έξι νέους την τελευταία εβδομάδα, και αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους και ένα παιδί. Είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ένα παιδάκι διασωληνωμένο. Θα εμβολιάσουμε το παιδί μας. Είμαι στενοχωρημένος που ο γιός μου είναι 11 και δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα να τον εμβολιάσω», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο πνευμονολόγος «τρία παιδάκια έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα από κορωνοϊό, τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσηλεία στη ΜΕΘ. Μια νοσηλεία περίπου την εβδομάδα έχουμε… Η ΜΕΘ είναι σωτήρια, αλλά είναι μια τραυματική εμπειρία και για τον ενήλικα, και για ένα παιδάκι 10 φορές περισσότερο. Φανταστείτε παιδάκι σε μια εντατική, διασωληνωμένο χωρίς τους γονείς του, οι γονείς απέξω τρελαμένοι, το παιδάκι να μην ξέρει ακριβώς που βρίσκεται. Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε για να εμβολιάσουμε το παιδί μας για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα ΜΕΘ».