Οικονόμου για Τσιτσιπά: Σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει τις γνώσεις να μιλήσει για το εμβόλιο

Αποδέκτης σφοδρής κριτικής έχει γίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την αναφορά του στα εμβόλια του κορωνοϊού. Αρχικά, δήλωσε ότι δεν θα εμβολιαστεί αν δεν γίνει υποχρεωτικό. Με νέα του τοποθέτηση δε, εξήγησε την άποψή του, υποστηρίζοντας,  ότι το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχολιάστηκαν και στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο Έλληνας τενίστας είχε λάβει μέρος σε καμπάνια υπέρ των μέτρων και όχι για τον εμβολιασμό.

Οικονόμου για Τσιτσιπά: Είναι σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει τις γνώσεις  να μιλήσει για το εμβόλιο | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Στη συνέχεια ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι ο Στέφανος Τσιτσιπας, είναι μεν, ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά όχι κάποιος με γνώσεις σχετικά με τα εμβόλια.

«Είναι σπουδαίος αθλητής, αναμφισβήτητες οι αθλητικές ικανότητες και η προσφορά του διά του αθλητισμού στη χώρα. Εκείνο που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα, διότι δεν έχει γνώσεις, σπουδές, ερευνητικό έργο. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει, τα έχουν διακονήσει, σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε», ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι αποτελούν πρότυπα, για τις ικανότητές τους σε άλλους τομείς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων.