Καταγγελία εμπρησμού στην Κερατέα - Ύποπτο όχημα με φιμέ τζάμια

Φωτιά στην Κερατέα: Καταγγελία για εμπρησμό από τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής.

Διπλή μάχη με τις φλόγες δίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Αυγούστου στην Αττική, καθώς εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε και κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων σήμερα, στην Κερατέα, ενώ φουντώνει το πύρινο μέτωπο και στα Βίλια, με πολλούς οικισμούς στις εν λόγω περιοχές, να έχουν εκκενωθεί και άλλους σε ετοιμότητα εκκένωσης.

Από την πρώτη στιγμή δε, εμπρησμό «βλέπει» ο Δήμος Λαυρεωτικής για τη φωτιά στην Κερατέα ύστερα από επίσημη καταγγελία υπηρεσίας για ύποπτες ενέργειες αγνώστων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής Θανάση Μαρκοδημήτρη, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η μεγάλη φωτιά, δέχθηκε μια καταγγελία από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

«Ήταν πρωί, γύρω στις 9:00 με 9:15, όταν η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου ήταν στο Μαρκάτι και έκανε περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων. Όταν τελείωσαν να φύγουν, είδαν ένα λευκό όχημα, μάρκας Peugeot 306, με φιμέ τζάμια, να πετά κάτι πίσω από κάδους απορριμμάτων. Αμέσως μετά είδαν κάπνα», τόνισε ο κ. Μαρκοδημήτρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαυρεωτικής, το ύποπτο όχημα έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν μπόρεσαν να δουν πινακίδες κυκλοφορίας. «Με ειδοποίησαν και εγώ ενημέρωσα άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία και τον δήμαρχο», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Θανάσης Μαρκοδημήτρης.