Στο πλευρό των πυρόπληκτων της χώρας μας ο πρίγκιπας Κάρολος-Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Σε μια ιδιαιτέρως συγκινητική κίνηση για τη χώρα μας, η οποία δοκιμάστηκε τις προηγούμενες μέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προχώρησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, κάνοντας δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να ενισχυθεί η μεγάλη προσπάθεια στήριξης των πληγέντων.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από το σχετικό δελτίο Τύπου, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου διέθεσε το ποσό απευθείας στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την ευγενική αυτή δωρεά. Σημαίνει πολλά τόσο για τους αφοσιωμένους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. όσο και για τον λαό της Ελλάδας, τον οποίο και βοηθάμε. Δουλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε τους πληγέντες αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, καθώς οι πυρκαγιές επηρέασαν πάνω από 70.000 συμπολίτες μας. Έχοντας μεγάλη εκτίμηση στην Α.Β.Υ. Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, δεδομένου και του στενού οικογενειακού δεσμού του με την Ελλάδα και με τον Ε.Ε.Σ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για το λαό της χώρας που έχει πληγεί από τις πρωτοφανείς αυτές πυρκαγιές».

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Από τις πρώτες στιγμές κάθε κρίσης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και εξοπλισμού, μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ώστε να εντοπίσουν τις ανάγκες που υπάρχουν, να υποστηρίξουν στην κατάσβεση, να παράσχουν πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη και να βοηθήσουν σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ερυθρός Σταυρός.

Για οποιονδήποτε επιθυμεί να συνεισφέρει στο έργο του Ε.Ε.Σ. προς ανακούφιση των πυρόπληκτων, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσει τα κάτωθι στοιχεία:

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013