«Xωρίς λόγο πυροβόλησε ένα σκυλί», λέει για τον αστυνομικό η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ από το Γαλάτσι-Η θέση της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο διαφορετικά σενάρια διατυπώνονται για το σοκαριστικό περιστατικό με τον πυροβολισμό και τον θάνατο σκύλου ράτσας pitbull από αστυνομικό σε ταράτσα στο Γαλάτσι, με την ιδιοκτήτρια του ζώου να κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία.

Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις, καθώς η αστυνομία και οι ιδιοκτήτες του σκύλου περιγράφουν με διαφορετικό τρόπο τα όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης, όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην εν λόγω πολυκατοικία ύστερα από καταγγελία για τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα. Κατά την έρευνα, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε τον σκύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από τη πλευρά της, ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του pitbull υποστηρίζει πως ο αστυνομικός «χωρίς λόγο τράβηξε όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που κούναγε φιλικά την ουρά».

Μάλιστα, σε ανάρτησή της στο facebook, στην οποία λέει «αντίο» στον Ody, η ιδιοκτήτριά του ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή απώλεια.

Δείτε την ανάρτηση:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας….πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ…θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι’αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά!».

Σε επόμενη ανάρτησή της, η ιδιοκτήτρια κατήγγειλε τα εξής: «Είμαστε στο Α.Τ. Κυψέλης, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει και δε μας παίρνουν κατάθεση, θέλουμε να υποβάλουμε μήνυση σε αυτόν που αφαίρεσε τη ζωή του Ody μας και μας λένε έχουν ενημερώσει εισαγγελέα και περιμένουν να αποφανθεί!! Πώς να αποφανθεί?? Δεν έχουμε δώσει κατάθεση… κάτι?? Κάτι μου βρωμάει…».

Η επίσημη ανακoίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:

Τα γεγονότα στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκαν ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».