Προς mini lockdown το Ηράκλειο - Αύξηση ιικού φορτίου στην Κρήτη

Σε mini lockdown, παρόμοιο με το πρόσφατο της Μυκόνου, αλλά και εκείνου που βρίσκεται ήδη σε ισχύ στα Χανιά, αναμένεται να οδηγηθεί και το Ηράκλειο, στην Κρήτη, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της μετάλλαξης Δέλτα, που σαρώνει το νησί,με αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το αργότερο αύριο, καθώς η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αποφάσεων και ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων πολιτών και περιοχών. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το lockdown που θα ανακοινωθεί θα είναι όπως αυτό που αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δηλαδή:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 τα ξημερώματα ως στις 6.00 το πρωί.
  • Απαγόρευση στην εστίαση της μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο.

Αυτό που υπολογίζεται στη λήψη της σχετικής απόφασης είναι η επιδημιολογική εικόνα, με τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την οριακή κατάσταση, στην οποία, όπως έγραψε το Cretalive, έχει φτάσει το σύστημα υγείας.

Σημεία και δρόμοι διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο Ηράκλειο - Ηράκλειο - Νέα Κρήτη

Κατακόρυφη και ανησυχητική αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, αναφέρθηκε και στην αύξηση του ιικού φορτίου στην Κρήτη, σημειώνοντας πως συμπεριλαμβάνεται στα επιβαρυμένα νησιά.

«Στην Κρήτη οι συνάδελφοι από το Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων ανακοινώνουν κάθε βδομάδα τα αποτελέσματα και βλέπουμε όντως ότι έχουμε αύξηση στο ιικό φορτίο. Η διασπορά συνεχώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε αυξημένα κρούσματα. Αυτό δεν αναμένεται να αναστραφεί το επόμενο διάστημα, αφού οι επισκέπτες θα αυξάνουν στο νησί μέχρι και το τέλος Αυγούστου. Θα αρχίσει να μειώνεται μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ανάλογα μέτρα δεν αποκλείεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου, όπου παρότι πηγαίνουν καλύτερα πλέον επιδημιολογικά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εν μέσω τουριστικής περιόδου.