Φλέγονται Μάνη, Αρχαία Ολυμπία, Μέλπεια - Οι εξελίξεις στα μέτωπα εκτός Αττικής

Πέρα από τα τεράστια μέτωπα της Εύβοιας και της Αττικής που καίνε επί μέρες επεκτεινόμενα και απειλούν συνεχώς νέες περιοχές, υπάρχουν κι άλλα μεγάλα και επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Στην Ολυμπία γίνεται μάχη με συνεχείς πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μεσσηνία και στην Ανατολική Μάνη.

Σε ύφεση, με βελτιωμένη εικόνα είναι η φωτιά στο Θεολόγο, η φωτιά στο Βλαχόπουλο, η φωτιά στο δήμο της Πύλου, η φωτιά στη Δεσκάτη Γρεβενών και η φωτιά στην Ελαία Δωρίδος στη Φωκίδα.

Αρχαία Ολυμπία

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου στις περιοχές, Αρχαία Ολυμπία και Λαμπέτι Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ανατολική Μάνη

Η δήμαρχος Ελένη Δρακουλάκου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η φωτιά έχει μαυρίσει πάνω από το 50% του δήμου ανατολικής Μάνης. «Χαθήκαμε για ένα ελικόπτερο δύο ωρών», είπε και πρόσθεσε: «Έχει κάψει πάνω από 15 κοινότητες κάηκαν σπίτια και περιουσίες. Επιχειρεί ένα καναντέρ έχουμε κάνει τόσες εκκλήσεις αλλά δεν έχουμε την ανταπόκριση που θα θέλαμε».

Η δήμαρχος απαρίθμησε και κάποια από τα χωριά από τα οποία πέρασε η φωτιά λέγοντας ότι ξεκίνησε από την Παναγιά Γιάτρισσα και συνέχισε σε Καστάνια, Άγιο Νικόλαο, Σελεγούδι, Κόκκινα Λουριά, Μέλισσα, Αρχοντικό, Μαραθέα, Χοσιάρι, Πλάτανο, Κονάκια, Μαυροβούνι, Γύθειο.

Ενώ για την κατάσταση που επικρατεί τώρα η δήμαρχος είπε: «Σε όλα τα σημεία έχει αναζωπυρώσεις».

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας συνεχίζει και  είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μέλπεια

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου, στην Μέλπεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.