Νέος καύσωνας από Δευτέρα - Ανάσα το Σαββατοκύριακο - 45άρια σήμερα

Μια μικρή ανάσα από τις συνθήκες ακραίου καύσωνα αναμένεται να πάρουμε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Ο καύσωνας συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 αναμένονται θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν και πάλι τους 45 βαθμούς.

Με ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, οπότε οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν στους 36-37 βαθμούς (μέγιστες) στη χώρα – κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα – θα ενσκήψει νέος καύσωνας με μέγιστες 40-42 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για μια φυσιολογική θερμή εισβολή του Αυγούστου» διευκρινίζει ο Γ. Καλλιάνος. Ο μετεωρολόγος είχε κάνει λόγο την περασμένη εβδομάδα για ιστορικό καιρικό φαινόμενο, αναφορικά με τον παρατεταμένο καύσωνα που βιώνουμε αυτές τις ημέρες.

Άλλωστε, νωρίτερα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία σχεδόν όλη η χώρα θα βρίσκεται σε επίπεδο 5, εξαιρετικά υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας του ακραίου καύσωνα.

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η θερμοκρασία θα σημειώσει περιορισμένη πτώση, παραμένοντας ωστόσο στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, μια τάση που θα διατηρηθεί και την Παρασκευή.

Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει την Πέμπτη ως και 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια, ενώ την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Ανάσα δροσιάς το Σαββατοκύριακο

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Οι μέγιστες τιμές αναμένεται να φτάσουν τους 36 με 37 βαθμούς, σημαντικά χαμηλότερα από την θερμοκρασία που καταγράφεται τις τελευταίες δύο ημέρες.

Θυμίζουμε άλλωστε πως σήμερα, σύμφωνα με το meteo, το θερμόμετρο κατέγραψε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, με 47,1 βαθμούς στον μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα 9 Αυγούστου

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο κύμα καύσωνα προβλέπεται για την Δευτέρα και ως την Τετάρτη.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ωστόσο προειδοποιεί πως αυτό δεν θα είναι ακραίο, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 με 42 βαθμούς κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας. Ο κ. Καλλιάνος κάνει μάλιστα λόγο για μια φυσιολογική θερμή εισβολή στα μέσα του Αυγούστου.