Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 9 μ.μ για τις πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα μας

Έκτακτη ενημέρωση στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την εξέλιξη των πυρκαγιών που μαίνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρα μας.

Η ενημέρωση θα γίνει από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται ότι με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισσότεροι από τους πολίτες στη Βαρυμπόμπη που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό σε διάφορα σημεία, λόγω της φωτιάς, με τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, ενώ επίσης όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.