Φρικτό έγκλημα στη Μ. Μαντίνεια: Μαχαίρωσε θανάσιμα την ηλικιωμένη μητέρα του και επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης 3/8 στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας, όταν γιος σκότωσε με μαχαίρι τη μητέρα του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Πρόκειται για 52χρονο πρώην τρόφιμο ψυχιατρείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα messinialive.gr, είχε πάρει πριν λίγες μέρες εξιτήριο, και σήμερα νωρίς το πρωί, ευρισκόμενος στο σπίτι που ζούσε με την ηλικιωμένη, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατάφερε χτύπημα στη μητέρα του, ηλικίας 86χρονών, τα οποία φαίνεται ότι ήταν μοιραία για τη ζωή της.

mikra-mantineia1_2

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, η άτυχη ηλικιωμένη φέρει σφοδρό χτύπημα από μαχαίρι στο λαιμό της, ιδιαίτερης έντασης και αγριότητας.

Στη συνέχεια, και μόλις αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, ο 52χρονος επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, με το ίδιο μαχαίρι. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη και συνέλαβε τον άνδρα, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία με παραβατικές συμπεριφορές.

Σύμφωνα με το TharrosNews, το βράδυ της Δευτέρας ο δράστης, που έχει πολλές φορές νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας, έβαλε φωτιά στο σπίτι που διέμενε με την ηλικιωμένη μητέρα του.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και της Αστυνομίας, με τις δεύτερες να παραμένουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αφού γνώριζαν το ιστορικό του 52χρονου.

dolofonia-mantineia_6-1

Σε συζητήσεις που είχαν οι αστυνομικοί μαζί του, τον καλούσαν να βγει από το σπίτι και να τους ακολουθήσει για να λήξει το συμβάν, κάτι που εκείνος αρνούνταν.

Για ώρες γίνονταν προσπάθειες από διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία εισαγγελέα, που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα και έτσι πάρθηκε η απόφαση το πρωί της Τρίτης οι αστυνόμοι να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, όταν ακούστηκαν φωνές.

Ο 52χρονος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου χειρουργείται, αφού αυτοτραυματίστηκε. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν κινδυνεύει η ζωή του.