Μάχη με τις αναζωπυρώσεις για πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο-Εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Μαριτσά

Mέχρι αυτή την ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων μικρών εστιών πυρκαγιάς που υπάρχουν στο νησί.

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Η πυρκαγιά από το πρωί δεν έχει επεκταθεί, υπάρχουν όμως αρκετές εστίες στον χώρο όπου αναπτύχθηκε την Κυριακή, μεταξύ των χωριών Θολού, Μαριτσών και Ψίνθου.

rodos-fwtia3

Όλη τη διάρκεια της ημέρας για την αντιμετώπιση της υπήρχαν συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και έντονη κινητοποίηση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που ενισχύθηκαν μάλιστα με οχήματα και προσωπικό από άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ρίψεις νερού αυτή την ώρα έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή «Κερωνιάτης» στο χωριό Μαριτσά όπου εξακολουθεί να υπάρχει μία εστία φωτιάς.

rodos-fwtia__1__2

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

rodos-fwtia__3_

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 1 Φεβρουαρίου 2022.