Άνοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών - Πώς κλείνουμε ραντεβού

Άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιουλίου 2021, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών (12 με 17 ετών) γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Ραντεβού για εμβολιασμό και μέσω ΚΕΠ και φαρμακείων

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Από σήμερα εμβολιάζονται πλέον όλοι οι ανήλικοι άνω των 12 ετών.

Ασφαλή και αποτελεσματικά τα εμβόλια

Προ ημερών, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είχε τονίσει ότι «οι διεθνείς οργανισμοί έχουν εγκρίνει με αδειοδότηση υπό προϋποθέσεις από τον Μάιο το εμβόλιο της Pfizer για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, ενώ πριν τρεις ημέρες ο ΕΜΑ ενέκρινε και το εμβόλιο της Moderna για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών.

Από τις μελέτες προέκυψε ότι τα εμβόλια είναι ικανά να παράγουν αντισώματα, είναι αποτελεσματικά και ασφαλή».

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, στόχος της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής είναι η προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών με χρόνια υποκείμενα προβλήματα.