Στο κόκκινο πολλές περιοχές της χώρας στο χάρτη του ECDC

Στο κόκκινο βρίσκονται στο χάρτη του ECDC πολλές περιοχές της χώρας, καθώς τα κρούσματα covid-19 αυξάνονται. Στο κίτρινο εμφανίζονται Στερεά Ελλάδα, Εύβοια,- Θράκη, νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στο 1-3,9%

Πράσινη είναι η Ελλάδα στα ποσοστά τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Ο χάρτης του ECDC δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη και βασίζεται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy) έως την Τρίτη.

Στον αναθεωρημένο χάρτη, που δημοσίευσε την Πέμπτη, το ECDC, καμία περιοχή της Ελλάδας δεν είναι «πράσινη», όπως μία εβδομάδα πριν.

Το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη, είναι σε «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορονοϊού και τον δείκτη θετικότητας.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησος. Στο «πορτοκαλί» είναι: Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία και Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Την τελευταία εβδομάδα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι «κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Στο «πράσινο», που σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω του 1%, είναι Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία και Θράκη.

Σχετικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ.

 

 

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ