Ολονύχτια μάχη με την πυρκαγιά στην Αχαΐα - Κάηκαν ζώα, δασικές εκτάσεις, σπίτια (Video)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα επιχειρώντας ενάντια στις φωτιές που ξέσπασαν σε Δροσιά, Πτέρη,και Σκιαδά.

Παράλληλα δυνάμεις παρέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Ελεκίστρας , Σουλίου και Καρυάς, για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, καθώς το πύρινο μέτωπο που κατέστρεψε τουλάχιστον 6 σπίτια, καθώς και πολλά αυτοκίνητα, ήταν σε πλήρη ύφεση.

Γι αυτό τον λόγο άλλωστε δόθηκε αργά το βράδυ και πάλι στην κυκλοφορία η Περιμετρική οδός της Πάτρας , που είχε διακοπεί αμέσως με την εκδήλωση της φωτιάς, δεδομένου ότι οι φλόγες είχαν φθάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Όπως σημειώνει το tempo24, από την πύρινη κόλαση που δημιουργήθηκε στην Ελεκίστρα είχαμε 7 τραυματισμούς (3 πυροσβέστες).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, τη μαρτυρία του οποίου επικαλείται το iefimerida, η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Δροσιάς που καίει σε δασική έκταση αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη, ενώ στην Ελεκίστρα η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Το πύρινο μέτωπο της Δροσιάς είναι και το πιο ανησυχητικό, και στο σημείο έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 8 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δ. Ελλάδας και όμορων δήμων.

Όσον αφορά στην Ελεκίστρα, γίνεται αναδιάταξη δυνάμεων και είναι πιθανόν κάποιες να οδηγηθούν στο μέτωπο της Δροσιάς.

Κάηκαν ιδιοκτησίες στη Δροσιά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο οικισμός Δροσιά εκκενώθηκε ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό της Πτέρης.

Ειδικότερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ερυμάνθου Αχαΐας, Θεόδωρος Μπάρης, στο iefimerida η φωτιά έκαψε ιδιοκτησίες, καλλιέργειες και ελιές.

Σε ερώτηση για το εάν στις ιδιοκτησίες αυτές συμπεριλαμβάνονται και σπίτια, ο δήμαρχος Ερυμάνθου απάντησε: «Έχουν καεί σίγουρα κάποιες αγροικίες. Ο μεγάλος όγκος των κατοικιών σώθηκαν, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν ζημιές σε κάποιες από αυτές, ιδίως σε οροφές. Έχουμε προβλήματα με ποιμνιοστάσια», τα οποία και έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές.

Φωτιά και στο Σούλι Αχαΐας: Κάηκαν τέσσερα σπίτια

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι χθες φωτιά ξέσπασε και στο Σούλι Αχαΐας καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα. Η φωτιά, που έφθασε μέχρι και την περιμετρική οδό της Πάτρας, κατάπινε τα πάντα στο πέρασμά της με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων.

Δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν 4 σπίτια.