Μεγάλη φωτιά στη Δροσιά Αχαΐας - Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός (Video)

Εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από τον οικισμό Δροσιά στον Δήμο Ερυμάνθου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουλίου 2021,  ώστε να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά που ξέσπασε και μαίνεται σε δασική έκταση της Αχαϊκής περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, αλλά οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-07/fotia-drosia-kapnos.jpg.webp?itok=INeiL_pN

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, 5 αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev B-200.

«Στην κοινότητα Κούμπερι Αχαΐας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι της κοινότητας Δροσιάς, που εκκενώθηκε προληπτικά λόγω της φωτιάς», ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ενώ όπως προσέθεσε, «όσοι έχουν σπίτια στην Πάτρα θα μεταφερθούν εκεί».

Όσον αφορά στην φωτιά, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «απειλήθηκε ένα μέρος της κοινότητας, αλλά ο κίνδυνος αποσοβήθηκε», προσθέτοντας ότι «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και ο άνεμος αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση».

Μιλώντας στο pelop.gr, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπάρης έκανε λόγο για «δύσκολη κατάσταση». «Η εστία έχει απομακρυνθεί και κατευθύνεται προς τον Ερύμανθο ενώ σε λίγο οι φλόγες θα έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια που είναι απομακρυσμένα στον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 5 αεροσκάφη όμως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της φοράς των ανέμων που μεταβάλλεται συνεχώς. Αποφασίσαμε απομάκρυνση των μόνιμων κατοίκων. Τους συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο που υπάρχει ασφάλεια…», συνέχισε και επισήμανε ότι το πύρινο μέτωπο δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το tempo24, ένας πυροσβέστης λιποθύμησε νωρίτερα. Ο άνδρας που συμμετείχε στις ομάδες πυρόσβεσης στο μεγάλο πύρινο μέτωπο και στην περιοχή έχει σπεύσει ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.