Οργή Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές – Ποιους χαρακτήρισαν «τσαρλατάνους»

«Σκληρή» απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα έλεγε σε έναν αντιεμβολιαστή είπε πως: «Δεν θα έλεγα τίποτα τίποτα, γιατί δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Μάλιστα, προσπαθούν πολλοί να πείσουν κι αυτούς που δεν είναι κατά. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, στη συνέχεια διευκρίνισε πως αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές και όχι σε όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, στάθηκε στη συμμετοχή ορισμένων γιατρών στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

«Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου να ακολουθεί διάφορους κανόνες» είπε αρχικά σε έντονο ύφος και συμπλήρωσε:

«Όπως ξέρουμε στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιος, τον οποίο η ιστορία έχει ονοματίσει «τσαρλατάνο», ή οτιδήποτε άλλο σε πολύ μεγάλη δυσκολία ή πρόβλημα υγείας να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να εκφέρει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης, είναι υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας, είτε είναι δημόσια διοίκηση, είτε ιατρικοί σύλλογοι να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους εν λόγω γιατρούς» συμπλήρωσε.

«Είναι άλλη συζήτηση το αν θα πείσουμε τους αντιεμβολιαστές, αλλά ειδικά για τους γιατρούς που εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης και είναι ξεκάθαρο πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία» κατέληξε.