Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Στον Κορυδαλλό σήμερα ο 30χρονος-Εφιαλτικές οι τελευταίες στιγμές της Γαρυφαλλιάς

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την πολύωρη απολογία του, αποφάσισαν την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Μέχρι αυτή την ώρα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει συγκλονιστικά στοιχεία από την έκθεση του ιατροδικαστή, με βάση τα οποία η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε, σύρθηκε στα βράχια και πετάχτηκε στη θάλασσα αναίσθητη, όπου και πέθανε από πνιγμό.

Yπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο 30χρονος απολογήθηκε μετά το εξιτήριο που έλαβε από το Κέντρο Υγείας Νάξου. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είχε οδηγηθεί στο κέντρο υγείας του νησιού επικαλούμενος ζητήματα μνήμης, και επιληπτική κρίση, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν. Οι αρχές πληροφορίες πως έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του για να πείσουν ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, οι αρχές δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο δράστης ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση.

Τι αναφέρει η υπεράσπιση για τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης

«Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα έχει και την κατάλληλη πρόνοια για την πάθηση από την οποία πάσχει» ανέφερε ο συνήγορος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο θύμα και την οδύνη στην οικογένεια. Η αρρώστια του είναι δεδομένη και είναι διεγνωσμένη από το 2015» πρόσθεσε ο κ. Βλάχος, υπογραμμίζοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν είχε νοσηλευτεί, αλλά είχε λάβει αγωγή για την πάθησή του.

Παράλληλα, ο συνήγορος του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, σε χθεσινές δηλώσεις ανέφερε σχετικά με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης: ««Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει συνταχθεί ακόμη. Δεν υπάρχει έκθεση. Θα κάνω μήνυση στον ανακριτή αν υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση και δεν την έθεσε στη διάθεσή μας. Η έκθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοσύνη, δεν έχει συνταχθεί ακόμη, δεν υπάρχει στη δικογραφία. Υπάρχει μια πρώτη έκθεση με την καταγραφή των κακώσεων.

Ο εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από πουθενά ότι την χτυπούσε για ώρα. Σας δηλώνω ευθαρσώς ότι αν αποδειχθεί ότι ο εντολέας μου κατά την τέλεση της πράξης είχε πλήρη έλεγχο της συνείδησής του, εγώ δεν έχω κανέναν υπερασπιστικό λόγο στο πλάι του. Ανέλαβα την υπεράσπισή του διότι η οικογένειά του μου έφερε ένα χαρτί από δημόσιο ψυχιατρείο που έλεγε ότι είναι διπολικός από το 2015. Πρέπει να δούμε αν ο συγκεκριμένος, όταν προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη είχε έλεγχο της συνείδησής του. Αν είχε, να φάει την ποινή που προβλέπει ο νόμος και εγώ θα είμαι από αυτούς που θα φωνάζουν να πάει όσο πιο βαθιά γίνεται», επισήμανε ο συνήγορος του 30χρονου.

Α. Κούγιας: «Κωμικοί ισχυρισμοί»

Για «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως» είχε κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου δράστη Γιάννη Βλάχου,  περί ψυχικής ασθένειας ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Επισημαίνεται ότι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά ήταν για τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη, τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που διεξήγαγε νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εξέτασης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς, το οποίο ανασύρθηκε από τη θάλασσα από λιμενικούς, έφερε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, είχε γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα 4-5 εκατοστών στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. Ένα τραύμα, το οποίο χρήζει περαιτέρω έρευνας.

Επίσης, από τα χτυπήματα στα βράχια άνοιξαν οι βρεγματικές ραφές του κρανίου. Όλα τα χτυπήματα, αλλά και το σύρσιμο στα βράχια έγιναν, ενώ η Γαρυφαλλιά βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Στον λάρυγγα και στα πνευμόνια βρέθηκε άφθονη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του κ. Μπογιόκα, οι κακώσεις που έφερε η 26χρονη φαρμακοποιός και κυρίως αυτές στο κεφάλι ήταν ικανές να προκαλέσουν αναισθησία και έντονο άλγος. Στη θάλασσα την έριξε ο δράστης χωρίς τις αισθήσεις της. Ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.