Κοντοζαμάνης από τη Βουλή: Επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε προσωπικό του ΕΚΑΒ και άλλες κατηγορίες

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες άφησε στη Βουλή ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοινώνοντας παράλληλα την ένταξη και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία που συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής για την υποχρεωτικότητα σε υγειονομικό προσωπικό και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, προβλέπει την παροχή εξουσιοδότησης για την επέκταση σε άλλες κατηγορίες στις οποίες δύναται να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ακόμη την παράταση κατά τρεις μήνες των συμβάσεων των ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις εκείνων που θα αρνηθούν τον εμβολιασμό τους και θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

«Τα περιθώρια στενεύουν», είπε και υπογράμμισε ότι η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και παράλληλα με την πειθώ χρειάζονται και μέτρα», είπε και στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε πολιτικό καιροσκοπισμό και αλληθωρισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η κατάσταση δεν επιτρέπει επαμφοτερίζουσες στάσεις ή μισόλογα», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ψαρεύει σε θολά νερά και να αναλογιστεί τις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα και την οικονομία περαιτέρω έξαρση της πανδημίας. «Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο κατά της covid-19».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% του ιατρικού προσωπικού και το 69% του νοσηλευτικού.